Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند سالی است که کتاب های کمک آموزشی مهمان ناخوانده دانش آموزان شده و هزینه های سرسام آور این کتابها هزینه هایی اضافی برای خانواده هاست که متاسفانه توسط برخی معلمان مدرسه، خرید آنها توصیه می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیر افلاک کتاب های کمک آموزشی در سال های اخیر در برخی از مدارس رونق زیادی یافته به طوری که برخی از معلمان با تبلیغ کتاب های کمک درسی، دانش آموزان را مجبور به خرید می کنند و گاهی هم برای رغبت بیشتر دانش آموزان اظهار دارند که سوال های امتحان از کتاب های کمک درسی تهیه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالیست که بارها مسئولان مربوطه اجبار دانش آموزان را برای خرید کتاب های کمک درسی تخلف اعلام کرده اند اما به دلیل نظارت ضعیف به راحتی این کتابها در سر کلاس درس تبلیغ شده و برخی از مدارس با تبلیغ کتاب آموزشی مورد نظر از موسسه انتشاراتی دانش آموزان را برای خرید تشویق می کنند.

البته دیده می شود تعدادی از مدارس هم برای این که باری از دوش خانواده ها بردارند و زحمت خانواده ها کمتر شود خودشان پول ها را سر کلاس جمع می کنند و برای همه کتاب تهیه می کنند و گاهی هم این کتابها و حل مسائل و تمرین های آن جزئی از درس و مشق دانش آموزان می شود.

در طی سال های اخیر انواعی از کتاب های آموزشی با اسامی خاص و شیوه های مختلف وارد بازار کتاب شده و قیمت های سرسام آوری دارند به طوری که هر یک از کتاب های کمک آموزشی با هزینه های بین 20 تا 50 هزار تومان البته در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول عرضه می شوند و در واقع همه این هزینه ها مبلغ های اضافی است که بر دوش خانواده ها آوار می شود.

وقتی خانواده ای چند دانش آموز دارد که به مدرسه می روند اگر قرار باشد برای هر کدام چند کتاب کمک درسی تهیه کند مشخص است که هزینه تراشی های زیادی، این خانواده را با مشکل مواجه خواهد کرد.

خلاقیت، رشد و پرورش، یادگیری و آموزش مهمترین هدف آموزش و پرورش است و اگر قرار باشد این کتاب های کمک درسی این گونه در بین مدارس ترویج یابد شاید کتاب های درسی به حاشیه بروند.

متاسفانه برخی از مدارس دانسته یا نداسته از توزیع این کتابها در بین دانش آموزان استقبال کرده و به دلیل سوال هایی که در آنها منتشر شده سعی می کنند سوال های امتحانی دانش آموزان را از میان آنها انتخاب کنند و این عاملی می شود تا دانش آموزانی که به هر دلیل توانایی خرید ندارند از سایر دانش آموزان عقب بمانند.

در بیشتر این کتابها سوال هایی طرح شده و چند صفحه بعد جواب همه سوال ها و حتی سوال های کتاب در آن قرار دارد و دانش آموزان بدون حتی ذره ای فکر کردن به جواب سوال دسترسی پیدا می کنند و استفاده از کتابها دانش آموزان را برای خلاقیت و فکر کردن با مشکل مواجه می کند.

زمانی بردن کتاب های کمک درسی به مدارس تخلف بود اما امروزه به راحتی به همراه کتاب درسی روی میز قرار دارند و دانش آموزان و معلمان استفاده می کنند.

شهاب روزبهانی رئیس اداره آموزش و پرورش بروجرد گفت: مبنا و هدف اصلی آموزش و پرورش استفاده از کتاب های درسی است، تمرین ها، حل مسائل و تکالیف باید از کتب درسی باشد.

وی اضافه کرد: با توجه به این که امروزه انواعی از کتاب های کمک درسی در بازار وجود دارد اما معلمان به هیچ عنوان نباید خرید این کتاب ها را برای دانش آموزان اجباری کنند چرا که این کار ممنوع و تخلف است.

روزبهانی اظهار داشت: بارها و بارها از مدارس و معلمان خواسته شده که مبنای اصلی کتاب های درسی باشد که در دسترس همگان قرار دارد و به هیچ عنوان نباید خرید کتاب های کمک آموزشی اجباری باشد.

به هر ترتیب نیاز است برای جلوگیری از هزینه تراشی برای خانواده ها و اجبار دانش آموزان برای تهیه کتاب های کمک درسی ، نظارت آموزش و پرورش در مدارس افزایش یابد تا این تخلف به راحتی صورت نگیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۳۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل آموزش‌وپرورش چهارمحال و بختیاری گفت: مبنای کار در امتحانات نهایی و نیز سهم سوابق کنکور مبتنی بر کتاب است و محتواهای کمک‌ آموزشی و فوق برنامه برای آزمون نهایی موضوعیت ندارد.

افشین امیریان ۱۳ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال‌وبختیاری با گرامیداشت یاد فیلسوف و علامه شهید مرتضی مطهری و با اشاره به اینکه امروز جامعه جای خالی شخصیت‌هایی همچون این معلم شهید را احساس می‌کند، اظهار کرد: امروز در فضای مسموم تبلیغات رسانه‌ای دشمن نیازمند اساتید و نویسندگان و نخبگانی هستیم که در برابر ناهنجاری‌ها محکم و بدون لکنت زبان بایستند همان‌طور که شهید مطهری هر جا دید که به اصول و مبناهای انقلاب و دین حمله شده است، به‌صورت محکم و متقن ایستاد و نوشت.

وی با بیان اینکه نقشه راه و عملیاتی‌سازی سند تحول بنیادین آماده شده و اجرایی خواهد شد، ادامه داد: اجرای صحیح این سند ما را به سمت تربیت دانش‌آموزان در تراز ایران اسلامی رهنمون خواهد کرد و در استان ما نیز این نقشه راه اجرایی می‌شود. 

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان با اشاره به تمهیدات پیش‌بینی شده برای برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان، توضیح داد: تأکید می‌شود که مبنای کار در امتحانات نهایی و نیز سهم سوابق کنکور مبتنی بر کتاب است و محتواهای کمک‌آموزشی و فوق برنامه برای آزمون نهایی موضوعیت ندارد مگر آنکه بر مبنای کتاب باشند.

وی ادامه داد: اصل کار، مسئله بازگشت به کتاب است که بسیار مورد تأکید بوده و طراحان سؤالات امتحانات نهایی و کنکور نیز تعهد دارند که فقط بر کتاب تکیه داشته باشند و اگر خارج از کتاب سؤالی را طرح کنند بازخواست می‌شوند. این بازگشت به کتاب درسی گام مهمی در جهت تحقق عدالت آموزشی است، همان‌طور که با اتخاذ این رویکرد، برخی دانش‌آموزان برگزیده کنکور از روستاها هستند. سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال ۱۴۰۳ به ۵۰ درصد تأثیر قطعی رسیده که این سوابق تحصیلی مربوط به دروس پایه دوازدهم و نمرات امتحانات نهایی است.

 مدیرکل آموزش‌وپرورش استان با تأکید بر اینکه ۱۱۰ حوزه امتحانی نهایی با حضور بیش از ۴۴ هزار دانش‌آموز پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم پیش‌بینی شده است، توضیح داد: اکثر حوزه‌ها به دوربین مداربسته و تجهیزاتی همچون چاپگر، اسکنر، موبایل‌یاب و ... مجهز شده‌اند و تمام تمهیدات برای برپایی این امتحانات پیش‌بینی شده است.

وی افزود: تا کنون، سه میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای خرید تجهیزات این حوزه‌ها هزینه شده است؛ همچنین ۵۷۸ میلیون تومان از محل اعتبارات فصل پنج برای خرید تجهیزات حفاظتی و نیز یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل منابع استانی برای خرید تجهیزات هزینه شده است که البته مجموع این  اعتبارات ناکافی بوده و هنوز هم مشکلات فراوانی به قوت خود باقی است که انتظار می‌رود مسئولان مساعدت داشته باشند زیرا کمبودها جدی است.

امیریان در پایان درخصوص توزیع شیر رایگان در مدارس، تصریح کرد: این اقدام بعد از چند سال با اهتمام دولت در مقطع ابتدایی از سر گرفته شد که تا پایان اردیبهشت هفته‌ای ۲ نوبت توزیع شیر را داریم. از ابتدای اجرای این طرح تا کنون، سه میلیون و ۸۰۰ هزار پاکت شیر به‌طور میانگین در ۳۴ نوبت در بین دانش‌آموزان توزیع شده است که برابر رقمی بالغ بر ۲۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد